blok-oranje-rood

FC Zutphen Voetbalquiz wederom geslaagd

blok-oranje-rood

Afgelopen vrijdagavond was er op tv de finale van ‘De Slimste Mens’, FC Zutphen hield tegelijkertijd de 4e editie van de Voetbalquiz, waarvan de opbrengst werd geschonken aan het KWF. Met alle respect voor de finalisten van De Slimste Mens, de finale van de Voetbalquiz hadden ze waarschijnlijk niet gehaald. Toch was de quiz niet zo heel moeilijk, van de te behalen 56 punten lag het gemiddelde van de deelnemers op 35 punten.

Er hadden zich 64 deelnemers aangemeld, zij vormden 32 koppels die er veel zin in hadden. Ook waren er nog de nodige belangstellenden en was het gezellig druk in het clubhuis. Met Marcel Berends als nieuwe quizmaster werd er even na achten afgetrapt met de eerste vraag: ‘Dik Vosselman werd in november uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar in de gemeente Zutphen, Dik is vrijwilliger van onze club sinds:’. Gelukkig had de organisatie hier wel een multiple choice van gemaakt zodat menigeen de vraag goed kon beantwoorden. Er waren 6 vragen over FC Zutphen en alleen André Grootenzerink had ze alle zes goed, hij deed echter in zijn eentje en buiten mededinging mee! Vlotjes werden de 21 vragen behandeld en was het tijd voor een hapje en een drankje. In de tussentijd werd de cheque met een bedrag van € 467,85 door Marcel Berends overhandigd aan Ria Hagenbeek, namens het KWF Kankerbestrijding afdeling Zutphen.

De tweede helft van de quiz werd door veel deelnemers als iets makkelijker ervaren, maar velen struikelden over een rebusvraag, de afbeelding van Kees Rijvers werd wel herkend, maar deze voornaam koppelen aan K = T waardoor de naam Kees Kist moest worden opgeschreven werd door weinig koppels goed ingevuld. Na de 2e ronde plaatsten 6 koppels zich voor de finale. Alvorens de finale werd gespeeld had de organisatie nog een extra element toegevoegd. Om de quizmaster van de afgelopen twee edities, Wim Bleumink, te eren was er een soort ‘petje op – petje af’ quiz, maar dan met gele en rode kaarten. Hier kon een ieder individueel aan meedoen. In dit item werden er voornamelijk scheidsrechtersvragen behandeld. Al meteen vlogen er veel deelnemers uit en na een paar vragen bleven er nog twee over: Ruben Tijmans en Jorno van der Veen. Met de shoot out vraag: ‘hoeveel gele kaarten werden er uitgedeeld bij het EK 2016’ was het Jorno die er met de ‘Wim Bleumink Award’ vandoor ging.

De finale was een spannende aangelegenheid met koppels die aan elkaar gewaagd waren. Op de 3e plaats eindigden de winnaars van twee seizoenen geleden: Jan en Stefan de Vries. Op de 1e plaats eindigden ex aequo de titelverdedigers van vorig jaar, Maarten Jan met Pieter Bas Kempe en Gerrit Wullink met Tijmen Lensink. Omdat Gerrit en Tijmen twee punten meer hadden gescoord in de voorronde ging de Freek Slemmer bokaal naar dit duo. Ook dit jaar was het Wessel Slemmer die de beker persoonlijk overhandigde, een mooi gebaar.

Veruit de meeste deelnemers vonden de vragen en de opzet van de quiz leuk en waren tevreden over de moeilijkheidsgraad. Na afloop werd er echter nog wel druk gediscussieerd over sommige vragen en bleef het gezellig druk. Wij bedanken Marcel Berends voor de presentatie, Hans ten Brinke voor de fotoreportage, de assistenten bij het controleren van de antwoorden, het kantinepersoneel, de afvaardiging van het KWF, de PSC voor het beschikbaar stellen van een paar FC Zutphen promo artikelen, maar vooral de deelnemers, want dankzij hun aanwezigheid en positieve inbreng wordt een dergelijke activiteit een succes.

Joris Westerbeek en Eric Hoff
 

Vind ik leuk 0