blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt zware thuiswedstrijd tegen Bennekom

blok-oranje-rood

FC Zutphen treft zaterdag 18 maart wederom een zware tegenstander op sportpark ’t Meijerink. De nummer 3 op de ranglijst, Bennekom, komt op bezoek. Zij staan 3 punten achter op koploper Berkum. Afgelopen zaterdag leed de kampioenskandidaat een volkomen onverwachte 2-0 nederlaag bij middenmoter DOS “37 in Vriezenveen. Dat betekende een flinke streep door de rekening, want als dat niet gebeurd was, zou men nu mede koploper zijn. Bennekom zal zich dan ook absoluut geen punt verlies in Zutphen kunnen veroorloven, om niet verder achterop te raken. De ploeg startte de competitie moeizaam, maar vanaf de 3e wedstrijd heeft het team constant en goed gepresteerd tot afgelopen zaterdag. In de thuiswedstrijd werd FC Zutphen met een 1-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Deze was zonder meer verdiend, omdat de Zutphenaren tegen deze degelijk spelende ploeg weinig kansen schiepen.

Ook FC Zutphen heeft komende zaterdag alle belang bij een goed resultaat. Men heeft nog 3 punten voorspong op de 11e positie, die na de winst van KHC wordt ingenomen door Vroomshoopse boys. Afgelopen zaterdag werd er in Vroomshoop met 3-3 gelijk gespeeld. Het was zeker geen slechte partij van Zutphen zijde. Maar de opportunistische ploeg van Vroomshoop gaf zich niet zo maar gewonnen. De tegen doelpunten vielen vrij ongelukkig.
Ondanks de 3 tegen doelpunten werd er verdedigend niet slecht gespeeld. Met name de 2e helft werden er niet veel kansen weggegeven, maar was het jammer dat na de 2-3 de 2-4 niet wilde vallen. Een aantal jongens binnen FC Zutphen ontwikkelen zich goed. Geert Bijl, die een basis plaats had, speelde op het middenveld een prima partij. Hij ontpopt zich positief als winnaar in de duels. Bennekom zal zaterdag echter van een ander kaliber zijn. Ook Joshua Palm is goed bezig. Hij scoort de laatste weken veel en is een constante dreiging voor de verdediging van de tegenstander. Als hij nog iets meer de combinatie zoekt, kan hij een heel belangrijke speler worden voor het team. Dat geldt natuurlijk ook voor Mark Bloemendaal. Hij scoort wat minder, maar heeft in de meeste doelpunten een belangrijk aandeel. Ook Thomas Nijkamp en Daniel Opoku zijn vaste waarden voor het team geworden.

FC Zutphen zal in de laatste 8 wedstrijden nog veel strijd moeten leveren om zich rechtstreeks te handhaven in de 1e klasse D. Als dat lukt zou dat een prestatie van formaat zijn, omdat de tegenstand erg sterk is. Een ploeg als Bennekom is een potentiele hoofdklasser, en heeft daar ook haar beleid op afgestemd. Het is echter een mooie uitdaging om tegen dit soort ploegen te laten zien waar men staat. Dat geldt voor FC Zutphen als team, maar ook voor de jongens individueel.
De technische staf, die de jongens individueel goed begeleiden, zal ongetwijfeld zaterdag een sterk en gemotiveerd team de wei in sturen. Voor het vele publiek die er weer zal zijn, kan het een mooie middag worden. We wensen alle betrokkenen daarbij veel plezier toe.

Om 11.45 uur speelt het 2e elftal de thuis wedstrijd tegen middenmoter SKV uit Wageningen. Jammer dat er afgelopen zaterdag een einde kwam aan de zegereeks van het 2e tegen Advendo in Ederveen. Zaterdag zal men de draad weer op moeten pakken door SKV met een nederlaag huiswaarts te sturen. We wensen ook deze jongens veel succes toe.

GJN

Vind ik leuk 0