blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt uitwedstrijd tegen DETO Twenterand in Vriezeveen

blok-oranje-rood

Op zaterdag 11 februari staat de uitwedstrijd van FC Zutphen tegen DETO Twenterand gepland. De weersvooruitzichten zijn, gezien de verwachte vorstperiode, niet zo gunstig. Maar DETO heeft er alle belang bij de wedstrijd te laten doorgaan. De ploeg staat onder leiding van de nieuwe trainer Jos v/d Veen, die moet proberen het elftal te behouden voor de 1e klasse. De eerste competitiehelft was dan ook rond uit teleurstellend voor DETO, dat op dit moment op een 12e positie bivakkeert. DETO leed zaterdag een uiterst ongelukkige nederlaag bij WHC in Wezep, de nummer 2 in deze competitie. Lang had men uitzicht op een punt maar vlak voor tijd viel de winnende 2-1 voor WHC, na een frommel goal. In de eerste wedstrijd van dit seizoen boekte FC Zutphen eveneens een zwaar bevochten 2-1 overwinning op DETO.

FC Zutphen heeft de statistieken in Vriezeveen tegen. In de laatste jaren werd geen enkel punt meer gehaald, maar dat had ook als oorzaak dat DETO altijd mee deed voor het kampioenschap. De ploeg is echter thuis zeer lastig te kloppen.

FC Zutphen liet zaterdag zien dat het over veerkracht beschikte. Na een 2-0 voorsprong en 2 tegendoelpunten vlak na rust, werd er met 4-2 toch nog aan het langste eind getrokken tegen Hulzense boys. Daar moet worden bij vermeld dat het 3e doelpunt wel erg gemakkelijk werd binnen gehaald, na een fout van de doelman.
Er vielen in de afgelopen wedstrijd geen gele kaarten, zodat schorsingen niet aan de orde zijn. Jelle Macare, zal na 1 wedstrijd uitsluiting, weer terug zijn, en ook de zieke Melvin Everts zal weer bij de selectie zitten. Marco Kroese en Floris Egbers kampen nog met langdurige blessures.

FC Zutphen zal zaterdag te maken krijgen met een compact en strijdvaardig spelend DETO. Daar zal FC Zutphen dezelfde strijdvaardigheid en de individuele kwaliteiten tegenover moeten zetten. Er zal bovendien geconcentreerd gespeeld moeten worden. Het kan niet zo zijn, zoals afgelopen zaterdag, dat door persoonlijke fouten een 2-0 voorsprong binnen 8 minuten wordt weg gegeven.
Zaterdag werden er bij vlagen vlotte en goed lopende combinaties op de mat gelegd. Zo zal er ook tegen DETO gespeeld moeten worden, met af en toe een individuele actie. Dit laatste levert wel het risico op van snel balverlies, gevolgd door de omschakeling, en blessures doordat er flink zal worden ingegrepen. FC Zutphen zal daarom de individuele kwaliteiten in dienst van het team moeten stellen. Tevens wierp het vroege storen van een speler als Thomas Theloesen, met name in de 1e helft, zijn vruchten af.

De wedstrijd begint om 14.45 uur, een wat ongebruikelijk tijdstip, en velen zullen de weg naar de Schout Doddestraat in Vriezeveen, waar zowel DETO als DOS “37 zetelen, weten te vinden.

Het 2e elftal van FC Zutphen, dat onder leiding staat van Jan Willem van Schooten, speelt eveneens een belangrijke uit wedstrijd tegen VDZ in Arnhem. Deze wedstrijd begint om 16.30 uur. Een ieder is benieuwd hoe deze jongens uit de winterstop zijn gekomen. Volop actie en spanning dus op zaterdag de 11e februari.

GJN

Vind ik leuk 0