FC Zutphen speelt thuis tegen Vroomshoopse boys

Zaterdagmiddag 5 november start om 14.30 uur op sportpark ’t Meijerink de belangrijke wedstrijd van FC Zutphen tegen Vroomshoopse boys. Deze wedstrijd is voor FC Zutphen van groot belang, omdat de Zutphenaren de eerstvolgende 5 wedstrijden spelen tegen ploegen uit het linker rijtje. En de afgelopen weken hebben aangetoond, dat er een behoorlijk krachtsverschil zit tussen de clubs in het linker en rechter rijtje.

De tegenstander van zaterdag, Vroomshoopse boys, heeft de meeste van deze ploegen al gehad. En dat zal de oorzaak zijn dat men tot nu toe 11e staat met 4 punten uit 8 wedstrijden. Afgelopen zaterdag ging de derby tegen DETO Twenterand nipt thuis met 1-2 verloren. Dat hadden de mannen uit Vroomshoop te danken aan een slechte 1e helft waarin men met 0-2 achter kwam.

Voor wat betreft een slechte eerste helft, daar kan FC Zutphen over mee praten. Het zag er na 45 minuten in Vriezenveen tegen DOS ’37 hopeloos uit voor de Zutphenaren met een 4-1 achterstand. En daarover mocht men nog niet eens mopperen, want dat had nog hoger kunnen uitvallen. Na de rust kwamen de Zutphenaren sterk terug, en pakten uiteindelijk met 4-4 nog een punt mee.

Zaterdag zal men zich dit soort gemakzucht niet kunnen veroorloven. Vroomshoopse Boys heeft de punten keihard nodig, en men zal weer over een nagenoeg compleet en fit team kunnen beschikken. Het treffen tussen beide teams stond altijd borg voor sensatie. In de laatste uitwedstrijd in Vroomshoop, toen beide teams vochten tegen degradatie, scoorde Vroomshoopse Boys kort voor tijd, zo leek het, de winnende treffer. Maar FC Zutphen kwam diep in blessuretijd nog op 2-2 en pakte toch nog een punt mee. In de daaraan voorafgaande thuiswedstrijd pakten de Zutphenaren, na felle strijd, een enigszins geflatteerde 4-2 overwinning. Het zal dan ook zaterdag wederom een spannende pot voetbal worden.

Er zijn aan Zutphense kant de nodige blessures en pijntjes. En de zware wedstrijd tegen DOS ’37, met name in de 2e helft, waarin fysiek een prima prestatie werd geleverd, zal zijn sporen nalaten. Radjindher Banwari raakte kort voor tijd met een verdedigende actie flink geblesseerd. De vraag is of hij tijdig opgeknapt is. Daarnaast zijn er blessures bij Huib Achterkamp, Jelle Macaré, Aldo Joaquim en nog steeds bij doelman Lars Rotman. Ook Joshua Palm, die al niet fit aan de 2e helft begon, raakte na een pittige actie van zijn tegenstander geblesseerd. Hij speelde de wedstrijd echter knap uit. Goede invalbeurten waren er van Floris Egbers en Geert Bijl. Het zal voor de trainers het nodige denkwerk en overleg kosten om een goed en fit team het veld in te sturen. Maar FC Zutphen kan inmiddels beschikken over een goede en brede selectie. Er zullen zich weer diverse jongens in de kijker willen spelen, waar de trainers niet om heen kunnen. Dat is het mooie bij FC Zutphen. Iedereen krijgt volop kans om te laten zien, dat men het niveau aan kan en wat extra’s kan betekenen voor het team.

Er zal ongetwijfeld weer veel publieke belangstelling zijn, want de jongens van FC Zutphen doen de laatste weken aan klantenbinding, hoewel het meest aansprekend is, dat men 3 punten haalt. We gaan het zien of ook Vroomshoopse boys aan de zegekar kan worden gebonden.

Het 2e elftal speelt om 11.45 uur thuis tegen Advendo. Na de knappe 3-2 zege afgelopen zaterdag op de Bataven, hebben de jongens zich bij de eerste 5 in deze competitie geknokt. Er zit een duidelijk stijgende lijn in, wat zeker een compliment is voor de technische staf onder leiding van Jan Willem van Schooten. Ook deze jongens verdienen volop ondersteuning voor de goede prestaties die men de laatste weken laat zien.