blok-oranje-rood

FC Zutphen speelt laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Go Ahead Kampen

blok-oranje-rood

FC Zutphen treft zaterdag 10 december op sportpark ’t Meijerink Go Ahead Kampen, een bekende tegenstander in de afgelopen jaren. De Kampenaren hebben door enkele opeenvolgende nederlagen de aansluiting met de bovenste ploegen enigszins verloren, maar afgelopen zaterdag wisten ze het zoet van de overwinning weer te smaken. Het team van oud FC Zutphen trainer Edwin van Nijen won thuis met 2-1 van de Esch uit Oldenzaal. Go Ahead zal in deze belangrijke laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen FC Zutphen de volle winst willen pakken, om zodoende in het nieuwe jaar alsnog een gooi te doen naar de bovenste plekken.
Dat is ook de ambitie van de club, want vorig jaar werd een zeker lijkend kampioenschap in de laatste thuiswedstrijd verspeeld, tegen het al gedegradeerde Enter Vooruit. Daarom is de wedstrijd in Zutphen van cruciaal belang voor Go Ahead.

Het belang voor FC Zutphen is, na de 4-0 nederlaag tegen Nunspeet, niet minder. Het team is in de gevarenzone terecht gekomen, en heeft in deze fase de punten keihard nodig. Daarom is deze wedstrijd wederom cruciaal, om toch nog de eerste fase van de competitie goed te kunnen afsluiten. En daarna zal er in het nieuwe jaar volop strijd geleverd moeten worden om bij de onderste plaatsen weg te blijven. Go Ahead is een technisch goede ploeg, die vorig jaar met uitstekend spel het grootste deel van de competitie bovenaan stond. De thuiswedstrijd van FC Zutphen, vorig jaar, verloren de Zutphenaren verdiend. Maar in de uitwedstrijd werd revanche genomen, toen de mannen uit Kampen meer tegen zichzelf speelden dan tegen de tegenstander.
Beide wedstrijden waren het aanzien meer dan waard, en dat komt doordat trainer Edwin van Nijen aanvallend voetbal speelt met zijn ploeg, iets wat zeer herkenbaar is van zijn lange periode die hij bij FC Zutphen trainer is geweest. De Zutphenaren zullen de goede lijn van de wedstrijd tegen Duno en de goede eerste helft tegen Nunspeet weer moeten oppakken, om er zo een mooie strijd van te maken.

FC Zutphen kampt met enkel langdurige blessures van Joshua Palm en Niek Bakkerweerd. Daar is zaterdag Floris Egbers bij gekomen. Hij had opnieuw, voor de 2e keer dit seizoen, de arm uit de kom. Gelukkig heeft men in het ziekenhuis de arm weer kunnen terug zetten. Hij heeft in zoverre geluk gehad dat een operatie niet nodig blijkt te zijn, en hij met 2 weken rust en hersteltraining er weer bovenop kan komen. Dit soort tegenslagen is in deze fase van de competitie jammer, en dat geldt ook voor enkele onnodige gele kaarten, die werden opgelopen.

Gelukkig is de bezetting op het middenveld goed. Een aantal spelers zoals Geert Bijl en Daniel Opoku hebben zich prima ontwikkeld. En ook achterin heeft Bas Jansen de laatste tijd laten zien, dat hij goed op dit niveau mee kan. Verder bezit FC Zutphen met Marijn Sangers en Lars Rotman over 2 uitstekende sluitposten. Laatstgenoemde is weer hersteld en pakte afgelopen zaterdag met het 2e elftal een klinkende 5-2 overwinning op vv Dieren. Komende zaterdag treedt het 2e elftal om 11.45 uur thuis aan tegen kampioenskandidaat Duno Doorwerth. FC Zutphen staat op de 4e plaats, maar de verschillen tussen nummer 4 en 12 zijn gering. Ook hier een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. We zijn benieuwd of deze jongens de goede lijn van afgelopen zaterdag kunnen doorzetten, en de basis kunnen leggen voor een goede prestatie van het 1e elftal.

Het zal daarom zaterdag ongetwijfeld weer mooie wedstrijden opleveren. Sportpark ’t Meijerink staat garant voor aantrekkelijk voetbal en FC Zutphen mag hopen dat de uitslagen de goede kant uitvallen.

GJN

Vind ik leuk 0