blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij koploper Berkum in Zwolle

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat komende zaterdag op bezoek bij de koploper, en winnaar van de 1e periode, Berkum uit Zwolle. Vorig seizoen miste Berkum op een haar na directe promotie naar de Hoofdklasse. Na een zeer enerverend en spannend slot van de competitie moest een beslissingsduel in Apeldoorn met SDVB uit Barneveld de kampioen opleveren. Berkum was de favoriet en had, gezien het vertoonde spel, ook wel het meest recht op de titel. Maar zoals het zo vaak gaat in beslissingsduels, ging het door een 1-0 nederlaag alsnog mis. Het was een prachtige happening onder zeer grote publieke belangstelling. Afgelopen zaterdag eindigde de topper tussen Berkum en WHC met 1-1 onbeslist. En daar mochten beide partijen, gezien het spelverloop in Wezep, tevreden mee zijn. Berkum zal zonder meer voor de 3 punten gaan, en men gaat er, mede gezien de resultaten in het verleden, eigenlijk wel van uit dat dit gaat lukken.

FC Zutphen gaat een zware periode tegemoet tegen een aantal sterke tegenstanders. Daar zal nu op gefocust moeten worden, en aan de nederlaag thuis tegen Vroomshoopse boys zal niet meer terug gedacht worden. Ook topploegen maken wel eens een misstap, en dat kan FC Zutphen natuurlijk ook gebeuren.
Er zal geanticipeerd moeten worden op de snelle omschakeling van Berkum. Dat is een sterk punt van de ploeg. Daarnaast beschikt de tegenstander over veel ervaring met o.a. de gebroeders Van der Meulen, Johnsen Bacuna, Ozhan Kardag, en niet te vergeten oud FC Zutphen doelman Dominic van Hoof.
De jonge Zutphenaren moeten daar echter niet van onder de indruk zijn. Berkum beschikt weliswaar over veel kwaliteit, maar daar zal inzet en strijdlust van de kant van FC Zutphen tegenover gezet moeten worden. Ook discipline is daar bij van groot belang. Onderlinge afspraken die gemaakt worden, hoe de tegenstander tegemoet te treden, moeten worden nagekomen.
Het zal er de komende weken om gaan de broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen.

FC Zutphen zal weer kunnen beschikken over Niek Bakkerweerd, die terug is van een schorsing, en Radjindher Banwari, die tegen DOS’37 een blessure op liep.
Afgezien van mogelijke schorsingen, naar aanleiding van gele kaarten, zal FC Zutphen zonder al te veel blessures kunnen aantreden.
En dat is zeker een positief punt. De afgelopen maanden hebben aangetoond dat er toch zeker 17 spelers hebben aangetoond op dit niveau mee te kunnen. Voor de technische staf is het belangrijk om daardoor uit diverse type spelers te kunnen kiezen. Er ligt daarom voor de groep een prachtige uitdaging om zich als team de komende weken in de kijker te spelen.

Berkum zal waarschijnlijk nog een maatje te groot zijn, maar een wedstrijd begint altijd met 0-0. Daarom zal er gekeken moeten worden, wat er in de afgelopen competitie wedstrijden wel goed ging, en daar de nadruk op gelegd moeten worden.
De wedstrijd begint zaterdagmiddag in Berkum om 14.30 uur, en de blik van de gehele 1e klasse D en sportminnend Zwolle en omstreken zal gericht zijn op FC Zutphen, of en hoe men de trotse koploper tegenstand kan bieden.
Er zullen ongetwijfeld veel supporters zijn die het team de komende zaterdag zullen ondersteunen en bijstaan tegen deze zware tegenstander.

Het 2e elftal liet afgelopen zaterdag een unieke mogelijkheid liggen om aansluiting te krijgen bij de bovenste ploegen. Het eerste half uur leek er geen vuiltje aan de lucht. In plaats van een 1-0 voorsprong had het al 3-0 kunnen en moeten zijn. Na de rust ging het mis en werd met 2-3 verloren van Advendo. Ook deze jongens zullen, net als het 1e elftal, de komende week de koppen bij elkaar moeten steken, om na te gaan wat er mis ging. Komende zaterdag speelt men om 12.45 uur de uit wedstrijd bij SDVB in Barneveld dat 4 punten meer heeft verzameld. Wederom dus een belangrijke wedstrijd om alsnog bovenin aansluiting te vinden.
We wensen ook dit team, net als het 1e elftal, alle succes toe.

GJN

Vind ik leuk 0