FC Zutphen ontvangt ZVV de Esch uit Oldenzaal

FC Zutphen speelt zaterdag 1 oktober thuis tegen de Esch uit Oldenzaal. Deze vereniging die in 1985 pas werd opgericht staat bekend als de jongste en gezelligste zaterdag voetbalvereniging in Oldenzaal. Jaren geleden heeft de voorloper van FC Zutphen, WHCZ, tegen de Esch gespeeld, maar dat was op een lager niveau in de 3e klasse. De Esch werd vorig jaar kampioen in de 2e klasse wat de club voor het eerst in de historie op dit niveau bracht. Afgelopen zaterdag werd thuis met 1-5 verloren tegen Bennekom, dat mee gaat doen om de bovenste plaatsen. Nadat de Esch in de beginfase twee enorme kansen miste, ging het in het 2e gedeelte van de 1e helft mis en kwam men op een 0-3 achterstand. De Esch heeft tot nu toe 3 punten verzameld, tegen FC Zutphen 6 punten.

FC Zutphen werd er zaterdag in de uitwedstrijd tegen WHC, mee geconfronteerd dat men zich in deze klasse geen mindere dag kan veroorloven. Met name in de 1e helft ging er veel mis. Onvoldoende strakke en korte dekking en de slag op het middenveld verliezen, waardoor de spitsen voorin op een eiland stonden. Daarna kwam het in de 2e helft nog bijna goed, maar ging het op slag van het eindsignaal toch nog mis. Balverlies voorin werd direct afgestraft.

Tegen de Esch zal FC Zutphen zich moeten herpakken en de vorm van de wedstrijd tegen DETO moeten oppakken. Om voldoende afstand te nemen van de onderste plaatsen zal er gewonnen moeten worden, en zal er een sterke teamprestatie op de mat gelegd moeten worden. De basis van het elftal staat er wel in grote lijnen. Afgelopen zaterdag moest centrale verdediger Marco Kroese vanwege een angina helaas verstek laten gaan, waardoor Huib Achterkamp vanaf het middenveld naar de verdediging verhuisde. De jonge speler van FC Zutphen speelde een sterke 2e helft en bekroonde dat met een doelpunt. Verder is het afwachten of doelman Lars Rotman weer opgesteld kan worden. Afgelopen zaterdag bleek opnieuw dat FC Zutphen twee zeer sterke doelmannen heeft, en dat is een prettig gegeven voor de verdediging.
Toch mogen de verdedigers zich aantrekken dat er zaterdag veel te veel kansen werden weg gegeven.
Op het middenveld kampen Floris Egbers en Jelle Macare met vervelende en langdurige blessures. Daarom blijft de selectie vrij smal. Voorin zijn Thomas Nijkamp en Joshua Palm voorlopig vaste waarden. Ze zorgden in de 2e helft voor de nodige dreiging voorin, zonder tot scoren te komen. Joshua Palm gaf een mooie steekpass op Mark Bloemendaal, die het 1e doelpunt maakte. Dit soort combinaties, die vaak achterin beginnen en de individuele actie moeten nog veel meer afgewisseld worden.

Zaterdag wordt het tegen de Esch in deze fase van de competitie een cruciaal duel. Na afloop zal het duidelijk zijn waar FC Zutphen voorlopig staat.

Het 2e elftal boekte zaterdag een knappe 1-0 uit overwinning in Ede bij Blauw Geel. Om 11.45 uur treedt men aan tegen ESA uit Arnhem dat net zo veel punten als FC Zutphen heeft verzameld. Ook voor het 2e is het na afloop duidelijk, waar men voorlopig staat. Zo zijn er weer veel interessante wedstrijden op sportpark ’t Meijerink. Iedereen is van harte welkom!