FC Zutphen doet zich zelf tekort na enerverende wedstrijd tegen sterk DUNO Doorwerth, 3-4

FC Zutphen en kampioenskandidaat DUNO Doorwerth hebben het publiek afgelopen zaterdag een prachtige wedstrijd laten zien. Het was een open wedstrijd met 7 doelpunten, 3 strafschoppen, en een karrevracht aan kansen voor beide doelen. Uiteindelijk gaf toch de ervaring en leepheid van DUNO de doorslag. Het team waar veel oud spelers van betaald voetbalorganisaties deel van uit maakt, trok aan het langste eind en blijft daardoor volop mee strijden voor de bovenste plaatsen. FC Zutphen verzuimde net voor rust en net na de rust via Jelle Macare en Thomas Nijkamp met 3-1 afstand te nemen. Daarvoor had Aldo Joaquim al een prachtige mogelijkheid laten liggen en verzuimde Floris Egbers de verdiende 4-4 binnen te schieten.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook DUNO in diverse 1 tegen 1 situaties haar meerdere moest erkennen in doelman Marijn Sangers, die daardoor FC Zutphen in de wedstrijd hield.

De Zutphenaren begonnen de wedstrijd zonder Marco Kroese, die geschorst was, en de geblesseerden Niek Bakkerweerd en Joshua Palm. De jarige Jelle Macare, die een uitstekende wedstrijd speelde, vormde daardoor met Sebastian van Laar het centrale verdedigingsduo. Bas Jansen begon eveneens in de basis, en speelde opnieuw een goede wedstrijd.
Ook Geert Bijl had, door zijn goede prestaties in de voorgaande wedstrijden, een basis plaats afgedwongen.

FC Zutphen begon voortvarend aan de wedstrijd. DUNO toonde zich een uitstekende tegenstander, die niet voor niets zo hoog op de ranglijst stond, maar dat gaf de Zutphenaren een enorme impuls.
Aldo Joaquim had de 1-0 moeten scoren nadat hij uit een pass van Mark Bloemendaal alleen voor doelman Ruben te Witt op dook.
In de 12e minuut was het echter alsnog raak, via een prachtige aanval van FC Zutphen. Jelle Macare zette van achter uit de aanval op, zijn pass belandde bij de sterk spelende spits Thomas Nijkamp, die meteen door passte op Mark Bloemendaal. De club topscorer en opnieuw man of the match van FC Zutphen doelpuntte voortreffelijk raak. Er was geen speler van DUNO die de bal had aangeraakt.

Even later had FC Zutphen, dat in hoog tempo door ging, opnieuw kunnen scoren, maar nu werd het schot van Mark Bloemendaal door doelman te Witt gestopt.

Daarna was DUNO wel van de schrik bekomen, en de technisch knap voetballende ploeg met de sterk spelende Purrel Frankel in de gelederen, herpakte zich goed. Een razend snelle aanval bracht Feisal Kaounas alleen voor doelman Marijn Sangers, maar deze wist de inzet met zijn voet onschadelijk te maken.

FC Zutphen bleef echter uitstekend voetballen, en er ontstond een prachtige wedstrijd. Op de vleugel was Aldo Joaquim, met zijn sterke spel zijn directe tegenstander continu te snel af, en dat resulteerde in een prima voorzet op Mark Bloemendaal, die zijn inzet via de arm van doelman te Witt op de lat zag belanden.

DUNO trachtte via vlotte combinaties over de vleugel het spel te verleggen, en dat resulteerde in de 23e minuut in de 1-1. Een actie van Sebastian van Laar werd door scheidsrechter L. Timmer uit Nijmegen bestraft met een penalty die door Annas Aamri doeltreffend werd binnen geschoten.

Daarna had FC Zutphen geluk. Shapoul Ali miste een opgelegde mogelijkheid door, alleen voor Marijn Sangers staande, naast te schieten. Even later was het Annas Aamri die de binnenkant van de paal raakte. Aan de andere kant schoot Huib Achterkamp over na een goede aanval. Daarna pakte Marijn Sangers een uitstekend schot van Faisal Kaounass. En Thomas Nijkamp had pech dat hij een vrije trap van Mark Bloemendaal net niet kon verzilveren.
In de 42e minuut viel de 2-1 voor FC Zutphen. Opnieuw een uitstekende aanval van achteruit bracht de bal bij Mark Bloemendaal. Hij bracht Thomas Nijkamp in stelling, die zijn faam als centrum spits wederom waar maakte door de 2-1 binnen te schieten.

DUNO zette daarop alles op de aanval, om voor rust nog gelijk te komen. Een foutje van Marijn Sangers bracht Annas Amri in unieke scoringspositie. De doelman van FC Zutphen bracht echter koppend redding.
Maar het slotakkoord was weer voor FC Zutphen.

Een prachtige aanval die weer werd opgezet door Jelle Macare, bracht de bal bij Mark Bloemendaal. Hij zette met een uitstekende pass Jelle Macare alleen voor doelman te Witt, maar deze kon via zijn voet redding brengen.

Na de rust was het opnieuw FC Zutphen dat goed uit de startblokken kwam. Een pass van Mark Bloemendaal bracht nu Tomas Nijkamp alleen voor de doelman te Witte, maar de goalie wist opnieuw met zijn voet te redden.
Kor daaropin de 48e minuut viel de 2-2. Een goede actie over links bracht Roy Talsma schuin voor doelman Sangers. Helaas wist de Zutphen goalie de bal maar half te keren, waardoor die in het doel verdween.

Aan de andere kant was het opnieuw een goede actie van Aldo Joaquim die Daniel Opoku in stelling bracht, die net over schoot. In de daaropvolgende aanval was het Ryan Bouwmeester die alleen voor doelman Sangers op dook, maar deze wist met de voet te redden.
In de 60e minuut viel de 2-3. Na een genomen corner zou Daniel Opoku een overtreding hebben gemaakt. De bal verdween opnieuw op de penaltystip en wederom doelpuntte Annas Aamri doeltreffend raak.

In de 62e minuut kwam Floris Egbers voor Geert Bijl.
Na een corner van FC Zutphen werd een overtreding geconstateerd binnen de 16 meter van Rick Timmer op Sebastian van Laar. Mark Bloemendaal doelpuntte vanaf 11 meter prima raak, 3-3.

FC Zutphen had hierna moeite om cruciale duels op het middenveld te winnen. De snelle omschakeling door DUNO werd de ploeg uiteindelijk fataal. Een prachtige lob in de kruising van Annas Amri zorgde voor de eindstand 3-4.
Even later had FC Zutphen moeten scoren na een prachtige actie van Mark Bloemendaal over links. Floris Egbers stond in de ideale positie om de bal binnen te schieten, maar hij schoot over.

Nadat in de 80e minuut Ufuk Dolkaroglu zijn debuut maakte in het 1e elftal van FC Zutphen door Bas Jansen te vervangen, en Melvin Everts in het veld kwam voor Daniel Opoku, kreeg DUNO nog 2 goede mogelijkheden via Carlos dos Santos en Shapoul Ali. Mark Bloemendaal zag zijn vrije trap vanaf 18 meter net naast verdwijnen.

In de stand kwam geen verandering meer. Een zwaar teleurgesteld FC Zutphen incasseerde daardoor de 3e achtereenvolgende nederlaag.
Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Bas Jansen ( 80. Ufuk Dolkaroglu), Sebastian van Laar, Jelle Macare, Radjindher Banwari, Daniel Opoku ( 78. Melvin Everts), Huib Achterkamp, Geert Bijl ( 62. Floris Egbers), Aldo Joaquim, Thomas Nijkamp, Mark Bloemendaal.