blok-oranje-rood

‘FC Zutphen’ wint schoolvoetbaltoernooi voor Lea Dasberg

blok-oranje-rood

Op woensdag 29 maart vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Zutphen plaats voor de groepen 5 en 6 op het sportpark Zuidveen. In totaal deden er 38 teams mee, 15 bij de meisjes en 23 bij de jongens.

In het toernooi voor jongens uit groep 6 deed de Obs Lea Dasberg, naast 11 andere scholen, mee met twee teams. Team 1 bestond op één speler na louter uit FC Zutphen spelers. Dit waren Zenna Govaers (JO11-1), Thijs van Osch (JO11-2), Mathijs Gilsing, Kai Heuting, Luca Voortman (JO11-3), Thijs Henrix (JO11-4), Daan Franck (JO11-5), Ward Tjassens Keiser (JO11-8), Finn Hubert (JO11-10) en Julian van Dongeren.

Het team won alle wedstrijden en bereikte de finale zonder ook maar één tegengoal te incasseren. In de finale speelden ze tegen de Prins Clausschool. In de finale incasseerden ze de eerste tegengoal van het toernooi, maar door zelf twee keer te scoren gingen ze in een spannende wedstrijd uiteindelijk met de titel aan de haal.

Vanwege deze fraaie overwinning gaan de jongens op woensdag 24 mei Zutphen vertegenwoordigen bij de KNVB district halve finale in Borculo. Het uiteindelijke doel is de landelijke finale op 21 juni in Zeist. Succes jongens!

Vind ik leuk 0